IRIS in de buurt opent 29 november haar deuren in Velperpoort

Geplaatst op: 27 november 2012
Het oude stationsgebouw van de NS aan het station Velperpoort in Arnhem heeft vanaf aanstaande donderdag opnieuw een functie. Het vormt de uitvalsbasis voor medewerkers van IRIS in de buurt die wijkbewoners en professionals van advies voorzien op het gebied van alcohol, drugs, gokken of maatschappelijke vraagstukken.
Op donderdag 29 november is de locatie van 15.00 tot 19.30 uur geopend. Met om:
  • 15.00 uur: officiële opening door de Raad van Bestuur van IrisZorg
  • Vanaf 16.00 uur: open huis voor alle geïnteresseerden.

IrisZorg is begin dit jaar van start gegaan met een nieuwe preventieaanpak, dat als belangrijkste kenmerk heeft dat preventieve adviezen rondom alcohol -en drugsmisbruik naar de buurten en dus dichtbij de bewoners wordt gebracht.
IRIS in de buurt heeft als doel om een gezonde leefstijl van de inwoners van Arnhem te bevorderen en problemen die het gevolg zijn van het gebruik van verslavende middelen terug te dringen. Beter is natuurlijk nog: te voorkomen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat deze methode werkt.

Om dit doel te bereiken werkt IRIS in de buurt nauw samen met huisartsen, maatschappelijk werkers, woonconsulenten, jongerenwerkers en opbouwwerkers. Als er al (ernstige) problemen zijn, kunnen de adviseurs doorverwijzen naar verschillende onderdelen van IrisZorg voor behandeling van verslaving, woonbegeleiding of nazorg.

Op bezoek

Na een (aan)melding van een bewoner of op verzoek van een samenwerkingspartner, gaan de adviseurs samen met de bewoner(s) op zoek naar mogelijkheden om de problemen onder controle te krijgen. Als dit niet lukt, begeleiden de adviseurs de bewoner naar passende hulpverlening, zoals behandeling of opvang bij IrisZorg. De adviseurs komen op huisbezoek, geven een centraal voorlichting of organiseren een buurtbijeenkomst.

IRIS in de buurt is op werkdagen bereikbaar via:

Telefoon: 088-606 2777
E-mail: info@irisindebuurt.nl
www.irisindebuurt.nl

Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat 195
6828 BN Arnhem

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.