Plek 7 voor IrisZorg in Social Media monitor zorg

Geplaatst op: 29 oktober 2012
De tweede editie van de Social Media Monitor zorg (editie GGZ) is uit. Van de 133 deelnemende ggz-instellingen, staat IrisZorg op een mooie 7e plek.
Social media is niet meer weg te denken uit ons sociale en professionele leven. Ook binnen de zorg groeit het gebruik van social media. Het zijn niet meer alleen de zorgverleners, die gebruik maken van de verschillende kanalen binnen de social media; de patiënt kent hier inmiddels ook de weg.

In het onderzoek stond de volgende vraag centraal: in hoeverre gaan de ggz-instellingen in de zorg het gesprek met hun cliënten aan? In deze monitor staat interactie en cliëntgerichtheid centraal. Instellingen zijn niet meer alleen gemonitord op aanwezigheid, activiteit en populariteit; maar de focus lag vooral op andere variabelen. Zoals professionaliteit (hoe staat het kanaal erbij?), interactiviteit (wordt er een gesprek gevoerd met de verschillende stakeholders?) en cliëntgerichtheid (in hoeverre betreffen de berichten, posts, en video's op de verschillende kanalen patiënten?), om zo te kijken in hoeverre social media zijn ingebed binnen de zorginstellingen.

Op de totale ranglijst van 133 ggz-instellingen scoort IrisZorg dus een mooie 7e plek. In de Twitter top 5 staat IrisZorg zelfs op de 3e plaats. Kortom: qua interactie en cliëntgerichtheid zijn we online dus goed onderweg.

De Social Media Monitor Zorg is door internetbureau Redmax uitgevoerd. Het gaat om een onafhankelijk onderzoek naar de vraag hoe de Nederlandse GGZ-sector gebruikmaakt van social media. Redmax is een bedrijf dat zorginstellingen ondersteunt bij de inzet van internet in de marktbenadering en zorgverlening.

In de bijlage vindt u het volledige onderzoek.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.