Manager IrisZorg krijgt elektronische enkelband

Geplaatst op: 08 oktober 2012
Hans-Reinder Menkveld met enkelband
Afgelopen vrijdag (5 oktober) heeft Hans-Reinder Menkveld, manager Reclassering en Forensisch Netwerk van IrisZorg een elektronische enkelband gekregen. Hij zal deze week ervaren hoe het is om met strikte regels en verboden te moeten leven. Deze test wordt georganiseerd door Stichting Verslavingsreclassering GGZ (SVG) en is bedoeld om ervaring op te doen met elektronische controle en om bekendheid te geven aan de mogelijkheid om elektronische controle bij cliënten toe te passen.
De enkelband blijft dag en nacht om, tijdens het werken, slapen en douchen. De band staat via een GPS-signaal in verbinding met een alarmcentrale. Zodra Menkveld een overtreding begaat, dat wil zeggen: zich ongeoorloofd op een andere locatie bevindt, trilt de enkelband en wordt een reclasseringsmedewerker geïnformeerd. Deze moet hem zo snel mogelijk weer aan de regels laten houden. Naast een rooster dat de manager moet volgen, moet Menkveld minimaal twee uur per dag aan de oplader zitten om zijn enkelband op te laden.
“We hebben tot nu toe één cliënt gehad die een elektronische enkelband heeft gehad. Deze gaat er binnenkort vanaf. Ik ben nieuwsgierig naar wat hij ervaren heeft.”
Hans Reinder Menkveld draagt de enkelband tot en met donderdag 11 oktober.

Verslavingsreclassering

Stichting Verslavingsreclassering GGZ (SVG), waar Reclassering IrisZorg een lidorganisatie van is, beschikt sinds mei van dit jaar over de mogelijkheid om elektronische controle in het kader van reclasseringstoezicht toe te passen. Jaarlijks houdt IrisZorg toezicht op meer dan 500 cliënten in het arrondissement Arnhem, die wegens een verslaving in aanraking zijn gekomen met politie of justitie. Daarnaast voorziet IrisZorg de rechtelijk macht en Penitentiaire Inrichtingen van advies over cliënten die strafbare feiten hebben gepleegd.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.