Het college van Hattem gaat mee de straat op

Geplaatst op: 15 oktober 2012
In het kader van de Week van de Jeugdzorg, bezoeken Burgemeester Jan Willem Wiggers en de wethouders Luuc Teuben en André Borst op dinsdag 16 oktober in Apeldoorn het Jongerenteam van IrisZorg. In aanloop naar en tijdens de Week van de Jeugdzorg kunnen politici en bestuurders jeugdzorginstellingen bezoeken om van dichtbij te zien wat mensen in de jeugdzorg beweegt.
IrisZorg doet ieder jaar mee aan de Week van de Jeugdzorg. Het Jongerenteam in Apeldoorn neemt politici en bestuurders graag mee de straat op. Het Jongerenteam werkt zowel ambulant als outreachend en gaat dus de straat op om in contact te komen (en te blijven) met jongeren. Dankzij deze stages kan het Jongerenteam zwerfjongeren in Apeldoorn een gezicht geven.

Jongerenteam

Het Jongerenteam ontvangt Burgemeester Wiggers en de wethouders Teuben en Borst dinsdag om 14.00 uur bij het Jongeren Informatie Punt (JIP) op de Asselsestraat in Apeldoorn. Na een korte kennismaking en een korte uitleg over de hulpverlening aan deze zwerfjongeren, nemen zij de ‘stagiaires’ mee de straat op. Ook enkele (ex) zwerfjongeren gaan mee op pad. Ze gaan naar de plekken waar de zwerfjongeren regelmatig te vinden zijn en laten intussen zien hoe het is om in Apeldoorn op straat te leven.

Zwerfjongeren

Volgens het laatste rapport van de Algemene Rekenkamer zijn er in de regio Apeldoorn 110 zwerfjongeren. IrisZorg biedt hulpverlening aan deze jongeren en andere risicojongeren in Apeldoorn. Bijvoorbeeld in de vorm van crisisopvang voor jongeren, ambulante begeleiding en outreachende begeleiding. De drie outreachende hulpverleners leggen op straat contact met de risicojongeren, waaronder de zwerfjongeren, met als doel om ze toe te leiden naar een hulpverleningstraject. In 2011 hebben de outreachende hulpverleners van IrisZorg 127 Apeldoornse risicojongeren toegeleid naar een hulpverleningstraject.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.