Flashmob voor zwerfjongeren tijdens werelddaklozendag

Geplaatst op: 11 oktober 2012
Poster Flashmob
Op woensdag 10 oktober was het Werelddaklozendag. Leden van de cliëntenraad IrisZorg, medewerkers van SaM en Wil Wijnands van het Kunstproject hebben door middel van een flasmob aandacht gevraagd voor de zwerfjongeren in Nijmegen en heel Nederland. De flashmob werd uitgevoerd op de Grote Markt in Nijmegen.
De deelnemers aan de flashmob maken zich zorgen om het grote aantal jongeren dat geen vaste woon-of verblijfplaats heeft in Nederland. Er zijn ongeveer 9000 zwerfjongeren in Nederland, in Nijmegen zijn er zo’n 200 jongeren zonder vaste slaapplaats. Deze jongeren zijn tussen de 16 en 23 jaar oud. Veel van deze jongeren weten de weg naar hulpverlening en onderdak niet te vinden.

Stijn Leijten, psychomotore therapeut van SaM en één van de intiatiefnemers: “Jongeren horen niet te zwerven tussen slaapplaatsen, zij moeten in een beschermde omgeving kunnen opgroeien en in rust werken aan hun toekomst. Met de flashmob willen we mensen bewust maken van het feit dat er wel degelijk zwerfjongeren zijn.”

Ook Wil Wijnands, een jongerenwerker die jongeren in het Kunstproject begeleid zegt: “Het is zo belangrijk dat deze jongeren gezien worden. Het zijn echte overlevers en ook behoorlijk bijzonder!”

Bekijk hier een filmpje van de flashmob.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.