Ervaringsdeskundigheid en herstelondersteunende zorg neemt een vlucht

Geplaatst op: 26 oktober 2012
Ervaringsdeskundigen
Sinds het begin van dit jaar is er een flinke boost gegeven aan de inzet van ervaringsdeskundigheid en herstelondersteunende zorg binnen IrisZorg.
Een aantal ex-cliënten en kwartiermaker Willy Last werken op dit moment hard aan verschillende projecten. Zo is er in Nijmegen een social club van start gegaan, wordt er motivatietraining door een ex-cliënt gegeven en zijn er regelmatig bijeenkomsten en sportieve activiteiten voor cliënten en ex-cliënten.

Corrie, Marcel en Ben (zie foto) zijn vanaf het begin bij deze activiteiten betrokken. Als cliënten kwamen zij ieder op hun eigen manier in aanraking met verslavingszorg en maatschappelijke opvang. Zij besloten hun ervaringen in te zetten om anderen te ondersteunen bij hun herstel. "Herstel gaat veel verder dan behandeling alleen.", zegt Marcel van Nattem, de eerste kwartiermaker herstelondersteunende zorg bij IrisZorg.

Wilt u meer weten over hun activiteiten en plannen? Lees dan het volledige artikel over ervaringsdeskundigheid en herstelondersteunende zorg.

Reacties

Jaap Reker
 
Vindt het een heel goed dat Iriszorg met X clienten hiermee aan de slag gaat. Nu nog op meerdere locaties Zeker Harderwijk waar het zoals ik het zie nog heel veel mee kan gedaan worden. Ervarngs deskundiggen voor onze medeclienten waar clienten wel ff snellen naar toe lopen voor Bijvb een gesprek over hun verslavings probleemantiek . Wij weten immers hoe het is in de pratijk!

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.