A.s. zaterdag nieuwe Twitterlunch in Utrecht

Geplaatst op: 05 september 2012
Op 23 augustus organiseerden medewerkers uit de ggz en maatschappelijke opvang in Lelystad een Twitterlunch over de maatregelen om te bezuinigen op de woonzorg voor mensen met psychische aandoeningen. A.s. zaterdag is er opnieuw een Twitterlunch; ditmaal in Utrecht.
Het kabinet heeft besloten dat per 1 januari 2013 de helft van de ggz zorgzwaartepakketten in de AWBZ voor nieuwe cliënten worden geschrapt. In plaats daarvan kan de cliënt begeleiding aan huis krijgen. Medewerkers in de ggz en MO maken zich hier grote zorgen over. Veel mensen met psychische aandoeningen hebben, na behandeling in de kliniek of na verblijf in detentie, een beschermende woonomgeving nodig om verder te herstellen en te werken aan terugkeer in de maatschappij. Zonder die bescherming en vaak ook 24uurs toezicht en begeleiding lopen mensen grote risico’s voor wat betreft hun gezondheid (medicatiegebruik en verslaving), dagritme, schulden en problemen met buren. Iedereen die mee wil praten en vooral mee wil twitteren over het schrappen van de helft van de zorgzwaartepakketten in de AWBZ voor ggz cliënten, is van harte welkom.

De Twitterlunch wordt ditmaal in Utrecht georganiseerd, in het Moreelsepark, tussen 12.00 en 14.00 uur. In de flyer lees je meer over de actie. Kom ook of twitter mee!

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.