Dankzij oproep in De Stentor al tientallen fietsen voor zwerfjongeren

Geplaatst op: 30 september 2012
Een oproep van het jongerenteam Apeldoorn waarbij zij aangeven dringend op zoek te zijn naar oude, maar bruikbare fietsen, is opgepakt door de regionale krant De Stentor. Dat betekende dat er inmiddels al tientallen fietsen zijn afgeleverd.
Jongerenwerker Metin Yavuz vertelt: "Een fiets betekent dat de wereld voor de jongeren een stuk groter wordt. Als je bijvoorbeeld een baantje krijgt moet je er ook kunnen komen. Het gaat om jongeren zijn jongeren die een zwervend bestaan leiden, en om jongeren die in de Crisisopvang terecht komen. Maar ook de meiden uit de tienermoeder-opvang zijn vaak enorm geholpen met een fiets. Het gaat om jongeren die 15 tot 40 euro per week leefgeld hebben. Een fiets krijgt dan niet de hoogste prioriteit, terwijl deze wel heel belangrijk is. Want als ze een keer met de bus moeten is een groot deel van dat beperkte bedrag meteen op."

Fietsen worden niet zo maar meegegeven. Als het jongerenteam het vermoeden heeft dat deze meteen wordt doorverkocht, krijgt de jongere de fiets niet.

Uit De Stentor van 28 september: 
Jongerenwerker Metin Yavuz hoopt dat er nog meer fietsen bijkomen. "Er zitten echt heel mooie exemplaren tussen. Bijvoorbeeld van oudere mensen die een elektrisch model hebben aangeschaft. En ook kinderzitjes kunnen we goed gebruiken."

Lees het complete bericht in De Stentor.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.