Huisartsen verwijzen patiënten voortaan via ZorgDomein

Geplaatst op: 01 juni 2012
Vanaf 1 juni 2012 hebben huisartsen de mogelijkheid om patiënten elektronisch te verwijzen naar IrisZorg (voor behandeling van verslaving) via de verwijsapplicatie ZorgDomein.

Wat is ZorgDomein?

ZorgDomein is een digitale verwijsapplicatie die gebruik maakt van internettechnologie. Op dit moment maakt ongeveer 70% van de huisartsen gebruik van ZorgDomein.

Ook in de regio’s waarin IrisZorg actief is, verwijzen huisartsen elektronisch via dit webportaal. Voor huisartsen biedt het portaal een grote meerwaarde. Mede op verzoek van een aantal huisartsen in onze regio heeft IrisZorg zich daarom aangesloten bij ZorgDomein.

IrisZorg in ZorgDomein

Huisartsen die zijn aangesloten vinden in ZorgDomein ons actuele zorgaanbod en relevante informatie voor patiënten over de afspraakprocedures, toegangstijden en de verwijscriteria. Daarbij wordt vanuit hun Huisartsen Informatiesysteem (HIS) relevante informatie automatisch in de verwijsbrief in ZorgDomein geplaatst en elektronisch verzonden naar IrisZorg.

Huisartsen klikken hier voor meer informatie over IrisZorg en ZorgDomein, of bel IrisZorg: 088 – 606 1600.

Huisartsen die nog niet bekend zijn met ZorgDomein, kunnen kijken op www.zorgdomein.nl voor informatie en hoe zij zich als huisarts kunnen aanmelden. Overigens kunnen huisartsen patiënten ook blijven verwijzen naar IrisZorg op de manier zoals ze gewend zijn.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.