Next Step

Next Step is een uitstapprogramma voor vrouwen, mannen en transgenders die in de prostitutie werken en uit het vak willen stappen.
Werk jij in de prostitutie en heb je wel eens gedacht over stoppen? Neem vrijblijvend contact op met Tamara Visser of Wendy van Leth van Next Step. Zij helpen je bij de problemen die jij wilt aanpakken. Denk aan hulp bij financiën, werk of scholing, relaties of huisvesting. Stapsgewijs werk je aan een leven zonder prostitutie. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Eerste gesprek

In het eerste gesprek vertellen we je meer over Next Step en vinden wij het belangrijk om te horen wat jij ervan verwacht. Wat wil jij bereiken? Hoe ziet jouw leven er momenteel uit? Waar ben je goed in? Wat vind je lastig?

Tweede fase

Als je besluit om verder te gaan, gaan we dieper op de zaken in. Wat zijn jouw doelen? Misschien wil je zo snel mogelijk het contact met je familie herstellen, of je schulden aflossen. Het kan ook zijn dat er eerst aandacht moet zijn voor het vinden van een andere woning of wil je eerst afkicken van je verslaving aan alcohol of drugs. Samen met Tamara of Wendy stel je een trajectplan op waarin staat wat je gaat aanpakken en hoe je dit gaat doen.

Overeenkomst

Als het trajectplan klaar is, komt het officiële moment. Er wordt een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen jou en de gemeente Arnhem. De overeenkomst bestaat uit het trajectplan, een beschrijving van de manier waarop je begeleid wordt en de spelregels over het nakomen van afspraken.

Aan de slag

Zodra je er aan toe bent ga je zelf aan de slag met de dingen die je wilt aanpakken en die in het trajectplan staan. Samen met je begeleidster (Tamara of Wendy) maak je afspraken en kijk je welke hulp je nodig hebt. Tijdens het traject kijken jullie samen of alles volgens plan verloopt. Soms gaan dingen in de praktijk sneller of langzamer dan je had gedacht. Dan kunnen jullie het trajectplan en de planning samen bijstellen.

Na afloop

Je hebt de Next Step gemaakt en nu kun je zelf verder. Het kan fijn zijn om bij de volgende stappen die je zet nog wat begeleiding te krijgen. Daarom krijg je van ons na afloop van het traject nog een half jaar gesprekken aangeboden met een begeleidster.

Tamara Visser
T: 088- 606 1880
M: 06-54642776

E: next.step@iriszorg.nl  

Tamara is te bereiken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Bekijk hier de aflevering van tv-programma Brandpunt over Next Step

Next Step is een initiatief van IrisZorg, Rijnstad en gemeente Arnhem