Wonen bij IrisZorg De Hulsen Nijmegen gaat verhuizen!

Wonen bij IrisZorg: De Hulsen Nijmegen

Over ons

IrisZorg de Hulsen gaat verhuizen!

Zorgcentrum ‘De Hulsen’ van IrisZorg is momenteel gelegen aan de Nieuwe Dukenburgseweg 15 in Nijmegen. Het zorgcentrum is sterk verouderd en toe aan vernieuwing. Daarom wordt dit gebouw binnenkort gesloopt en herbouwd. Een deel van de bewoners wordt daarom voor een periode van ongeveer drie jaar (maximaal vier) overgeplaatst. In juni verhuizen 87 bewoners naar het Neboklooster. De overige 53 bewoners worden vanaf augustus tijdelijk opgevangen op twee locaties op het terrein van Pro Persona.

Bekijk hier de veelgestelde vragen over de verhuizing van IrisZorg

Leer ons kennen!
5 vragen aan begeleidster Anouk

Anouk vertelt

Leer ons kennen!
7 vragen aan bewoner Michel

Michel vertelt

Wonen & opvang bij IrisZorg

Bij IrisZorg bieden wij een stabiele woonplek of opvang voor diverse cliëntgroepen. Onze cliënten hebben vaak een verleden als dak- of thuisloze en zijn niet in staat om zelfstandig thuis of in een reguliere opvang- en woonvoorziening te verblijven. IrisZorg biedt deze bewoners een prettige woon- en leefomgeving, waarin de zelfredzaamheid zo veel mogelijk wordt aangesproken. De zorg richten we op het verbeteren óf stabiliseren van de kwaliteit van leven. Hierbij wordt het gebruik van verslavende middelen gereguleerd. Op alle afdelingen is 24 uur per dag en 7 dagen in de week begeleiding aanwezig.

Wie verhuizen er naar het Neboklooster?

44 bewoners van de afdeling Meerzorg
Op de afdeling Meerzorg wonen oudere mensen (gemiddeld tussen de 60-91) die langdurige zorgafhankelijkheid hebben. Deze bewoners hebben multiproblematiek, dat bestaat uit een chronische psychiatrische aandoening in combinatie met het gebruik van verslavende middelen en/of somatische aandoeningen. Op deze afdeling is naast begeleiding ook verpleging en verzorging aanwezig.

27 bewoners van de afdeling de Flet
Op de afdeling de Flet bieden we beschermd wonen aan bewoners die kampen met een diversiteit aan problemen en persoonlijke geschiedenissen. Dit gaat vaak gepaard met licht tot matig gebruik van verslavende middelen. De bewoners van de Flet wonen meestal al wat langer bij IrisZorg en zijn goed op weg in het herstel. Dit is de laatste woonplek voordat ze zelfstandig in de wijk gaan wonen.

Wie verhuizen er naar Pro Persona?

15 bewoners van de Tijdelijke Opvang – Posthoorn & De Brug
Tijdelijke Opvang biedt onderdak en hulp voor cliënten die met spoed onderdak nodig hebben. Bijvoorbeeld door ernstige problemen in hun relatie, middelengebruik, schulden of psychische problemen. Samen met een maatschappelijk hulpverlener formuleren de bewoners van de Tijdelijke Opvang doelen die ze stap voor stap willen bereiken. De bewoners van de Tijdelijke Opvang verblijven hier maximaal 3 maanden. Dit is geen dag- en nachtopvang. Voor hen is het MFC beschikbaar in het centrum van Nijmegen.

43 bewoners van de afdeling Beschermd Wonen – Posthoorn & De Brug
De cliëntgroep van Beschermd Wonen is vergelijkbaar aan de cliëntgroep van de Tijdelijke Opvang. Het enige verschil is dat deze groep langer opvang nodig om grip op het leven te krijgen.

Adres

Nieuwe Dukenburgseweg 15
6534 AD
NIJMEGEN

Postadres

Nieuwe Dukenburgseweg 15
6534 AD
NIJMEGEN

Telefoon en e-mail

Telefoon: 088-606 1600