Wonen bij IrisZorg Wolfheze

Adres

Wolfheze 2
6874 BE
Wolfheze

Postadres

Postbus 351
6800 AJ
Arnhem

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
Wonen met begeleiding voor dag en nacht (7x24 uur)
Bent u de grip op het leven kwijtgeraakt? Heeft u geen onderdak? Dan kunt u kiezen voor Wonen bij IrisZorg Wolfheze. Met uw maatschappelijk hulpverlener werkt u stap voor stap aan oplossingen voor uw problemen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om financiën, werk, relaties en eventueel een psychiatrisch probleem of een verslaving.

Wonen bij IrisZorg biedt u een stabiele woonplek. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. U heeft uw eigen kamer, maar er wonen ook andere mensen die u ontmoet bij de maaltijden of in de gezamenlijke woonkamer.
Er is geen maximale verblijfsduur: u blijft zo kort als mogelijk en zo lang als nodig.

Begeleiding

U krijgt een vaste maatschappelijk hulpverlener die u het hele traject begeleidt. Samen stelt u een zorgplan op met de doelen die u stap voor stap wilt bereiken. Misschien wilt u zo snel mogelijk het contact met familie en vrienden herstellen of uw schulden aflossen. Samen gaat u op zoek naar uw kwaliteiten en mogelijkheden.

U bepaalt zelft de doelen waar u aan werkt. Uw hulpverlener staat naast u en helpt u bij de dingen die u moeilijk vindt, zodat u een volgende stap kunt maken. U zult zien dat uw zelfvertrouwen groeit en u steeds meer dingen zelf oppakt. 

Voor de begeleiding bij de dagelijkse gang van zaken, krijgt u een persoonlijk begeleider van Wonen bij IrisZorg. Soms heeft u met andere hulpverleners van IrisZorg te maken: iemand die u helpt bij uw verslavingsproblemen, of bij uw financiën. Uw maatschappelijk hulpverlener houdt samen met u het overzicht en blijft van alles op de hoogte. 

Praktische informatie

De begeleiding die u van IrisZorg krijgt, wordt betaald vanuit de WMO. De gemeente bepaalt of u deze begeleiding nodig heeft. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald door de gemeente.

Bij de start van uw zorgtraject tekent u een zorgovereenkomst met daarin afspraken en voorwaarden over uw zorgtraject waar zowel u als IrisZorg zich aan dienen te houden.

Gas, water en elektra inbegrepen bij de verblijfkosten. U betaalt een eigen bijdrage voor aanvullende diensten. Bij de zorgovereenkomst krijgt u een uitgebreid overzicht van de diensten waar het over gaat. 
We verwachten dat u zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluit.