Wonen bij IrisZorg Remisestraat

Adres

Remisestraat 2
6828 KZ
Arnhem

Postadres

Postbus 351
6800 AJ
Arnhem

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
Beschermd Wonen
Bent u de grip op het leven kwijtgeraakt? Heeft u geen onderdak? En heeft u te maken met een chronische verslaving aan (hard)drugs of alcohol? Dan is Wonen Remisestraat in Arnhem voor u waarschijnlijk een goede plek. Samen met uw maatschappelijk hulpverlener werkt u stap voor stap aan oplossingen voor uw problemen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om financiën, werk, relaties, uw verslaving en eventueel een psychiatrisch probleem.
In ons pand aan de Remisestraat krijgt u uw eigen appartementje met ingebouwd keukenblok en douche en toilet. Er zijn ook gezamenlijke huiskamers en er zijn voldoende mogelijkheden voor een goede dagbesteding. Samen met uw persoonlijk begeleider en de werkbegeleider kijkt u welk werk het beste bij u past.  

U mag gebruiken, maar u heeft uw verslaving aan alcohol of drugs onder controle. Met elke bewoner worden persoonlijke afspraken gemaakt over de doelen die zij willen bereiken, over een zinvolle dagbesteding, en hun alcohol- of drugsgebruik.

De appartementjes bevinden zich op de bovenste verdieping ons de Doorstroomvoorziening: de 24-uurs opvang voor dakloze mensen met een chronische verslaving. Veel bewoners zijn afkomstig vanuit deze Doorstroomvoorziening. Er is geen directe toegang tot de Doorstroomvoorziening.

Begeleiding

U krijgt een vaste maatschappelijk hulpverlener die u het hele traject begeleidt. Samen stelt u een zorgplan op met de doelen die u stap voor stap wilt bereiken. Misschien wilt u zo snel mogelijk het contact met familie en vrienden herstellen of uw schulden aflossen. Samen gaat u op zoek naar uw kwaliteiten en mogelijkheden.

Voor de begeleiding bij de dagelijkse gang van zaken, krijgt u een persoonlijk begeleider van Wonen bij IrisZorg. Soms heeft u met andere hulpverleners van IrisZorg te maken: iemand die u helpt bij uw verslavingsproblemen, of bij uw financiën. Uw maatschappelijk hulpverlener houdt samen met u het overzicht en blijft van alles op de hoogte

Praktische informatie

De begeleiding die u van IrisZorg krijgt, wordt betaald vanuit de WMO. De gemeente bepaalt of u deze begeleiding nodig heeft. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald door de gemeente.

Bij de start van uw zorgtraject tekent u een zorgovereenkomst met daarin afspraken en voorwaarden over uw zorgtraject waar zowel u als IrisZorg zich aan dienen te houden.

Gas, water en elektra inbegrepen bij de verblijfkosten. U betaalt een eigen bijdrage voor aanvullende diensten. Bij de zorgovereenkomst krijgt u een uitgebreid overzicht van de diensten waar het over gaat. 
We verwachten dat u zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluit.