Wonen bij IrisZorg MFC Nijmegen

Adres

Oranjesingel 44 6511 NW
6511 NW
Nijmegen

Postadres

Postbus 351
6800 AJ
Arnhem

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
Beschermd Wonen
Bent u de grip op het leven kwijtgeraakt? Heeft u geen onderdak? En heeft u te maken met een chronische verslaving aan (hard)drugs of alcohol? Dan is het MFC voor u waarschijnlijk een goede plek. Samen met uw maatschappelijk hulpverlener werkt u stap voor stap aan oplossingen voor uw problemen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om financiën, werk, relaties, uw verslaving en eventueel een psychiatrisch probleem.
Bij het MFC, in hartje centrum van Nijmegen, wonen 35 mannen en vrouwen met een chronische verslaving aan alcohol of drugs die hun leven weer op de rit willen krijgen. 
U krijgt uw eigen appartementje met ingebouwd keukenblok en douche en toilet. Er zijn ook gezamenlijke (huis)kamers en er zijn voldoende mogelijkheden voor een goede dagbesteding. Samen met uw persoonlijk begeleider en de werkbegeleider kijkt u welk werk het beste bij u past.  

Het gebruik van alcohol en/of (hard)drugs is toegestaan. Hierover maken we samen met u goede afspraken. Er zijn aparte gebruikersruimten.

Begeleiding

U krijgt een vaste maatschappelijk hulpverlener die u het hele traject begeleidt. Samen stelt u een zorgplan op met de doelen die u stap voor stap wilt bereiken. Misschien wilt u zo snel mogelijk het contact met familie en vrienden herstellen of uw schulden aflossen. Samen gaat u op zoek naar uw kwaliteiten en mogelijkheden.

Voor de begeleiding bij de dagelijkse gang van zaken, krijgt u een persoonlijk begeleider van Wonen bij IrisZorg. Soms heeft u met andere hulpverleners van IrisZorg te maken: iemand die u helpt bij uw verslavingsproblemen, of bij uw financiën. Uw maatschappelijk hulpverlener houdt samen met u het overzicht en blijft van alles op de hoogte

Praktische informatie

De begeleiding die u van IrisZorg krijgt, wordt betaald vanuit de WMO. De gemeente bepaalt of u deze begeleiding nodig heeft. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald door de gemeente.

Bij de start van uw zorgtraject tekent u een zorgovereenkomst met daarin afspraken en voorwaarden over uw zorgtraject waar zowel u als IrisZorg zich aan dienen te houden.

Gas, water en elektra inbegrepen bij de verblijfkosten. U betaalt een eigen bijdrage voor aanvullende diensten. Bij de zorgovereenkomst krijgt u een uitgebreid overzicht van de diensten waar het over gaat. 
We verwachten dat u zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluit.