Wonen bij IrisZorg Het Kasteel

Adres

Bijleveldsingel 10
6521 AS
Nijmegen

Postadres

Postbus 351
6800 AJ
Arnhem

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
Beschermd Wonen
In een rustige straat aan de hart van het centrum van Nijmegen vindt u onze woonvoorziening Het Kasteel. Met uw maatschappelijk hulpverlener werkt u stap voor stap aan oplossingen voor uw problemen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om financiën, werk, relaties en eventueel een psychiatrisch probleem.
Bij Het Kasteel wonen 8 mannen en vrouwen. U krijgt uw eigen kamer en maakt gebruik van gezamenlijke sanitaire voorzieningen.
Het gebruik van alcohol en/of drugs is niet toegestaan.

Begeleiding

U krijgt een vaste maatschappelijk hulpverlener die u het hele traject begeleidt. Samen stelt u een zorgplan op met de doelen die u stap voor stap wilt bereiken. Misschien wilt u zo snel mogelijk het contact met familie en vrienden herstellen of uw schulden aflossen. Samen gaat u op zoek naar uw kwaliteiten en mogelijkheden.

Voor de begeleiding bij de dagelijkse gang van zaken, krijgt u een persoonlijk begeleider van Wonen bij IrisZorg. 
Onderdeel van uw zorgtraject is altijd een zinvolle dagbesteding. Samen met uw persoonlijk begeleider en de werkbegeleider kijkt u welk werk het beste bij u past.  

Praktische informatie

De begeleiding die u van IrisZorg krijgt, wordt betaald vanuit de WMO. De gemeente bepaalt of u deze begeleiding nodig heeft. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald door de gemeente.

Bij de start van uw zorgtraject tekent u een zorgovereenkomst met daarin afspraken en voorwaarden over uw zorgtraject waar zowel u als IrisZorg zich aan dienen te houden.

Gas, water en elektra inbegrepen bij de verblijfkosten. U betaalt een eigen bijdrage voor aanvullende diensten. Bij de zorgovereenkomst krijgt u een uitgebreid overzicht van de diensten waar het over gaat. 
We verwachten dat u zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluit.