Wonen bij IrisZorg Het Hoogeland

Adres

Van Limburg Stirumweg 19
7361 CE
Beekbergen

Postadres

Van Limburg Stirumweg 19
7361 CE
Beekbergen

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
Wonen met begeleiding voor dag en nacht (7x24 uur)
Het Hoogeland in Beekbergen (gemeente Apeldoorn) vangt mannen en vrouwen op die dak- en thuisloos zijn. De 130 bewoners wonen in kleine groepen in de verschillende huizen op het terrein. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.
De bewoners zijn 18 jaar of ouder. U krijgt een eigen woon-slaapkamer en er is een gemeenschappelijke ruimte. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. 

Begeleiding

Bij Het Hoogeland krijgt u de hulp en begeleiding die bij u past, voor korte of langere tijd. U krijgt een vaste maatschappelijk hulpverlener die u het hele traject begeleidt. Samen stelt u een zorgplan op met de doelen die u stap voor stap wilt bereiken. Misschien wilt u zo snel mogelijk het contact met familie en vrienden herstellen of uw schulden aflossen. Samen gaat u op zoek naar uw kwaliteiten en mogelijkheden.

Zodra u toe bent aan een volgende stap, stroomt u door naar een zelfstandiger vorm van wonen binnen of buiten Het Hoogeland.  

Het Hoogeland heeft ook ruimte voor bewoners die geen grote stappen meer kunnen of willen maken. Meestal zijn dit ouderen, die naast begeleiding ook lichamelijke zorg nodig hebben.

IrisZorg helpt u bij het vinden van een goede daginvulling. Het Hoogeland heeft diverse mogelijkheden, o.a. Werkplaats, Drukkerij, Tuincentrum, Boerderij of Kwekerij. Samen met uw persoonlijk begeleider en de werkbegeleider kijkt u welk werk het beste bij u past.

Praktische informatie

De begeleiding die u van IrisZorg krijgt, wordt betaald vanuit de WMO. De gemeente bepaalt of u deze begeleiding nodig heeft. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald door de gemeente.

Bij de start van uw zorgtraject tekent u een zorgovereenkomst met daarin afspraken en voorwaarden over uw zorgtraject waar zowel u als IrisZorg zich aan dienen te houden.

Gas, water en elektra inbegrepen bij de verblijfkosten. U betaalt een eigen bijdrage voor aanvullende diensten. Bij de zorgovereenkomst krijgt u een uitgebreid overzicht van de diensten waar het over gaat. 
We verwachten dat u zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluit.