Wonen bij IrisZorg Flevoland

Adres

Gondel 36-1
8243 DG
Lelystad

Postadres

Gondel 36-1
8243 DG
Lelystad

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
Wonen met begeleiding voor dag en nacht (7x24 uur)
Bent u de grip op het leven kwijtgeraakt? Heeft u geen onderdak? Dan kunt u kiezen voor Wonen bij IrisZorg Lelystad. Met uw maatschappelijk hulpverlener werkt u stap voor stap aan oplossingen voor uw problemen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om financiën, werk, relaties en eventueel een psychiatrisch probleem of een verslaving.

De bewoners zijn 18 jaar of ouder. U krijgt een eigen appartement met keukenblok, douche en toilet. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. 

Er is geen maximale verblijfsduur: u blijft zo kort als mogelijk en zo lang als nodig.

Begeleiding

U krijgt een vaste maatschappelijk hulpverlener die u het hele traject begeleidt. Samen stelt u een zorgplan op met de doelen die u stap voor stap wilt bereiken. Misschien wilt u zo snel mogelijk het contact met familie en vrienden herstellen of uw schulden aflossen. Samen gaat u op zoek naar uw kwaliteiten en mogelijkheden.

U bepaalt zelft de doelen waar u aan werkt. Uw hulpverlener staat naast u en helpt u bij de dingen die u moeilijk vindt, zodat u een volgende stap kunt maken. U zult zien dat uw zelfvertrouwen groeit en u steeds meer dingen zelf oppakt. Zodra u toe bent aan een volgende stap, stroomt u door naar een zelfstandiger vorm van wonen. 

Voor de begeleiding bij de dagelijkse gang van zaken, krijgt u een persoonlijk begeleider van Wonen bij IrisZorg. Soms heeft u met andere hulpverleners van IrisZorg te maken: iemand die u helpt bij uw verslavingsproblemen, of bij uw financiën. Uw maatschappelijk hulpverlener houdt samen met u het overzicht en blijft van alles op de hoogte
 

Praktische informatie

De begeleiding die u van IrisZorg krijgt, wordt betaald vanuit de WMO. De gemeente bepaalt of u deze begeleiding nodig heeft. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald door de gemeente.

Bij de start van uw zorgtraject tekent u een zorgovereenkomst met daarin afspraken en voorwaarden over uw zorgtraject waar zowel u als IrisZorg zich aan dienen te houden.

Gas, water en elektra inbegrepen bij de verblijfkosten. U betaalt een eigen bijdrage voor aanvullende diensten. Bij de zorgovereenkomst krijgt u een uitgebreid overzicht van de diensten waar het over gaat. 
We verwachten dat u zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. 

Hieronder vindt u een filmpje waarin medewerker Dennis u een korte rondleiding geeft door ons pand aan de Gondel 36-1.