Wonen bij IrisZorg: De Hulsen Nijmegen

Adres

Nieuwe Dukenburgseweg 15
6534 AD
Nijmegen

Postadres

Nieuwe Dukenburgseweg 15
6534 AD
Nijmegen

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
IrisZorg De Hulsen is een woonvoorziening voor dak- en thuisloze mannen en vrouwen die hun leven weer op de rit willen krijgen. Er wonen 150 mensen in de verschillende woonvoorzieningen. Een klein aantal woont in een voorziening voor Beschermd Wonen in de stad. Op het terrein vindt u ook de Werkplaats en de Polikliniek voor verslavingsbehandeling. Er is een eigen huisarts.

De Hulsen in Nijmegen heeft opvangmogelijkheden voor kortere of langere tijd met precies de begeleiding of verzorging die u nodig heeft. De meeste bewoners willen na een tijd zelfstandig(er) verder. De Hulsen biedt die mogelijkheid: de begeleiding is op maat en wordt stap voor stap afgebouwd. Ook de woonvorm verandert mee met uw groei: hoe meer u op eigen benen staat, hoe zelfstandiger uw woonplek. De Hulsen heeft ook ruimte voor bewoners die geen grote stappen meer kunnen of willen maken. Meestal zijn dit ouderen, die naast begeleiding ook lichamelijke zorg nodig hebben.
 
Bouwen aan structuur
Samen met de andere bewoners profiteert u van De Werkplaats die op hetzelfde terrein staat. U kunt hier terecht voor dagbesteding, leren en werken. 
Meer informatie over de Werkplaats De Hulsen.

IrisZorg De Hulsen, alles op een rij:

  • woonvoorziening met volop doorstroommogelijkheden
  • alles op één terrein: verschillende woonvormen, Werkplaats en polikliniek voor verslavingsbehandeling
  • een maatschappelijk hulpverlener: u bepaalt wat u nodig heeft om uw nieuwe leven op te bouwen; uw hulpverlener geeft u ondersteuning, advies en tips
  • IrisZorg denkt mee over (leren) wonen, zinvolle bezigheden, sociaal contact, stabiele financiën, gezondheid
  • u krijgt een eigen woon- slaapkamer, daarnaast zijn gezamenlijke huis- en eetkamers
  • de huisarts van De Hulsen houdt ter plaatse spreekuur
  • rustige, veilige omgeving om te bouwen aan een nieuw of zelfstandig(er) leven

Praktische informatie

De begeleiding die u van IrisZorg krijgt, wordt betaald vanuit de WMO. De gemeente bepaalt of u deze begeleiding nodig heeft. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald door de gemeente.

Bij de start van uw zorgtraject tekent u een zorgovereenkomst met daarin afspraken en voorwaarden over uw zorgtraject waar zowel u als IrisZorg zich aan dienen te houden.

Gas, water en elektra inbegrepen bij de verblijfkosten. U betaalt een eigen bijdrage voor aanvullende diensten. Bij de zorgovereenkomst krijgt u een uitgebreid overzicht van de diensten waar het over gaat. 
We verwachten dat u zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluit.