Wonen bij IrisZorg in Arnhem

Adres

Groningensingel 1221
6835 HZ
Arnhem

Postadres

Postbus 351
6800 AJ
Arnhem

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
Wonen met begeleiding voor dag en nacht (7x24 uur)
Bent u de grip op het leven kwijtgeraakt? Heeft u geen onderdak? Dan kunt u kiezen voor Wonen bij IrisZorg Arnhem. Met uw maatschappelijk hulpverlener werkt u stap voor stap aan oplossingen voor uw problemen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om financiën, werk, relaties en eventueel een psychiatrisch probleem of een verslaving.

De bewoners zijn 18 jaar of ouder. U krijgt een eigen woon-slaapkamer en er is een gemeenschappelijke ruimte. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. 

Er is geen maximale verblijfsduur: u blijft zo kort als mogelijk en zo lang als nodig.

IrisZorg helpt u bij het vinden van een goede daginvulling. Bij onze afdeling Werk & Activiteiten kunt u terecht voor serieus werk dat past bij uw nieuwe leven. Samen met uw persoonlijk begeleider en de werkbegeleider kijkt u welk werk het beste bij u past. 

IrisZorg heeft in Arnhem diverse locaties waar cliënten wonen. Zo is er ook plaats voor cliënten die hun verslaving onder controle hebben en met wie afspraken gemaakt worden over het gebruik.

Begeleiding

U krijgt een vaste maatschappelijk hulpverlener die u het hele traject begeleidt. Samen stelt u een zorgplan op met de doelen die u stap voor stap wilt bereiken. Misschien wilt u zo snel mogelijk het contact met familie en vrienden herstellen of uw schulden aflossen. Samen gaat u op zoek naar uw kwaliteiten en mogelijkheden.

U bepaalt zelft de doelen waar u aan werkt. Uw hulpverlener staat naast u en helpt u bij de dingen die u moeilijk vindt, zodat u een volgende stap kunt maken. U zult zien dat uw zelfvertrouwen groeit en u steeds meer dingen zelf oppakt. Zodra u toe bent aan een volgende stap, stroomt u door naar een zelfstandiger vorm van wonen. 

Voor de begeleiding bij de dagelijkse gang van zaken, krijgt u een persoonlijk begeleider van Wonen bij IrisZorg. Soms heeft u met andere hulpverleners van IrisZorg te maken: iemand die u helpt bij uw verslavingsproblemen, of bij uw financiën. Uw maatschappelijk hulpverlener houdt samen met u het overzicht en blijft van alles op de hoogte

Praktische informatie

De begeleiding die u van IrisZorg krijgt, wordt betaald vanuit de WMO. De gemeente bepaalt of u deze begeleiding nodig heeft. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald door de gemeente.

Bij de start van uw zorgtraject tekent u een zorgovereenkomst met daarin afspraken en voorwaarden over uw zorgtraject waar zowel u als IrisZorg zich aan dienen te houden.

Gas, water en elektra inbegrepen bij de verblijfkosten. U betaalt een eigen bijdrage voor aanvullende diensten. Bij de zorgovereenkomst krijgt u een uitgebreid overzicht van de diensten waar het over gaat. 
We verwachten dat u zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. 


Hieronder vindt u de link naar een filmpje waarin hulpverlener John u een korte rondleiding geeft bij Beschermd Wonen aan de Groningensingel in Arnhem.