Verslavingsbehandeling Nijmegen

Adres

Tarweweg 20
6534 AM
Nijmegen

Postadres

Postbus 6937
6503 GK
Nijmegen

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
Hulp bij een verslaving in regio Nijmegen
Door uw alcohol-, drugsgebruik, problemen met internet, gamen of gokken loopt uw leven niet zoals u graag zou willen. Bij IrisZorg kunt u terecht voor advies, professionele hulp en begeleiding.
Samen met deskundige behandelaren gaat u aan de slag met het doorbreken van ingesleten gewoonten en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Zo bouwt u aan een nieuw bestaan dat niet langer draait om alcohol, drugs, internet, gamen of gokken.

De meeste behandelingen duren 4 tot 9 maanden. Soms is een kortdurende opname in 1 van onze klinieken nodig.
De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar, maar u heeft wel een verwijzing van de huisarts nodig. 

Ook familieleden of vrienden die zich zorgen maken om de verslaving van hun naaste, kunnen bij IrisZorg terecht voor advies of gesprekken.

In de rechterkolom vindt u een folder met meer informatie over behandeling bij IrisZorg. Bij de behandeling maakt IrisZorg gebruik van de methodiek CRA: meer informatie vindt u in de folder.

Speciale aandacht is er voor jongeren van 12 t/m 23 jaar. De jeugdbehandelaren werken met specifieke behandelmethoden gericht op jongeren, waarbij ook de ouders of verzorgers actief worden betrokken. Kijk ook eens op www.irisz.nl

Opiatenbehandeling

Onderdeel van de polikliniek Verslavingsbehandeling is de medische heroïneverstrekking. Deze vindt u op het terrein van de polikliniek in Nijmegen. Mensen met een chronisch verslaving aan harddrugs en bij wie eerdere behandelingen geen succes hadden, kunnen hiervoor in aanmerking komen.

Het is gebleken dat medische heroïneverstrekking leidt tot een flinke (gezondheids)verbetering van het leven. Niet iedereen kan zomaar deelnemen. Er gelden strikte voorwaarden.

U krijgt onder medische begeleiding heroïne, maar ook individuele behandeling en begeleiding. Samen met u stellen we een zorgplan op waarin we afspraken maken om uw leven weer op de rit te krijgen.

De openingstijden liggen tussen 8:30 en 17.00 uur. Alle cliënten komen alleen op afspraak.

In de rechterkolom vindt u een folder met meer informatie over opiaatbehandeling.