Verslavingsbehandeling Arnhem

Adres

Groningensingel 1221
6835 HZ
Arnhem

Postadres

Postbus 351
6800 AJ
Arnhem

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
Hulp bij een verslaving in regio Arnhem
Door uw alcohol-, drugsgebruik, problemen met internet, gamen of gokken loopt uw leven niet zoals u graag zou willen. Bij IrisZorg kunt u terecht voor advies, professionele hulp en begeleiding.
Samen met deskundige behandelaren gaat u aan de slag met het doorbreken van ingesleten gewoonten en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Zo bouwt u aan een nieuw bestaan dat niet langer draait om alcohol, drugs, internet, gamen of gokken.

De meeste behandelingen duren 4 tot 9 maanden. Soms is een kortdurende opname in 1 van onze klinieken nodig.

De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar, maar u heeft wel een verwijzing van de huisarts nodig.

Ook familieleden of vrienden die zich zorgen maken om de verslaving van hun naaste, kunnen bij IrisZorg terecht voor advies of gesprekken.

In de rechterkolom vindt u een folder met meer informatie over behandeling bij IrisZorg. Bij de behandeling maakt IrisZorg gebruik van de methodiek CRA: meer informatie vindt u in de folder.

Speciale aandacht is er voor jongeren van 12 t/m 23 jaar. De jeugdbehandelaren werken met specifieke behandelmethoden gericht op jongeren, waarbij ook de ouders of verzorgers actief worden betrokken. Kijk ook eens op www.irisz.nl.

Opiatenbehandeling

Onderdeel van de polikliniek Verslavingsbehandeling is de opiatenbehandeling: cliënten met een verslaving aan heroïne krijgen opiaatvervangende medicatie, bijvoorbeeld methadon. Een aantal cliënten zit in het programma voor medische heroïneverstrekking. Komt u in aanmerking voor methadonverstrekking? Dan krijgt u naast de medicatie ook altijd individuele behandelgesprekken. Samen met u stellen we een zorgplan op waarin we afspraken maken om uw leven weer op de rit te krijgen. Het is alleen mogelijk om op afspraak te komen.
De polikliniek voor Opiatenbehandeling vindt u aan de Oude Veerweg 15. 

De Opiatenpolikliniek bestaat uit 2 gedeelten:
  • openingstijden methadonverstrekking en -behandeling: op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur  
  • openingstijden medische heroïneverstrekking en - behandeling: 7 dagen per week tussen 8.00 en 16.30 uur  

In de rechterkolom vindt u een folder met meer informatie over de opiaatonderhoudsbehandeling.
Lees hier meer informatie over de Opiatenpolikliniek Arnhem.