Jeugdkliniek IrisZorg in Nijmegen

Adres

Molenveldlaan 1
6523 RJ
Nijmegen

Postadres

Postbus 351
6800 AJ
Arnhem

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
Lukt het niet te stoppen met het gebruik van middelen zoals alcohol, cannabis, cocaïne, GHB of met gamen, gokken of internet? En heb je hierdoor problemen gekregen thuis, op school en met anderen? Of andersom, ben je gaan gebruiken doordat je andere problemen hebt? Dan kan een tijdelijke opname en behandeling in de Jeugdkliniek in Nijmegen jou helpen.

We spreken van een verslaving wanneer alcohol, drugs of gamen je leven gaat beheersen. Steeds meer tijd, energie en aandacht gaan op aan deze verslaving. Op school of het werk, thuis en/of met vrienden gaat het daardoor vaak niet goed.

Naast je verslaving heb je misschien ook:

  • moeite met leren
  • moeite met contact met andere mensen
  • conflicten in het gezin
  • ADHD of een ander psychisch probleem
  • problemen met politie of justitie
     
Ook aan deze problemen besteden we aandacht. In principe volg je de behandeling op een polikliniek in de buurt van je eigen woonomgeving, maar soms blijkt dat er een (korte) klinische opname nodig is. Bijvoorbeeld om te ontgiften onder medische begeleiding of nadere diagnostiek.

Ons uitgangspunt is dat de opname niet langer duurt dan nodig. De opname varieert van 2 weken tot maximaal 3,5 maand. Na de opname volg je nog een intensief traject thuis van ongeveer 12 weken. 

De Jeugdkliniek is er voor jongeren t/m 23 jaar. In de folders rechts lees je meer informatie.

De Jeugdkliniek is in juli 2016 verhuisd van Tiel naar Nijmegen.