Crisisopvang Nijmegen

Adres

Uranusstraat 24
6543 XS
Nijmegen

Postadres

Uranusstraat 24
6543 XS
Nijmegen

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
Heeft u geen onderdak? Dreigt u uw huis uitgezet te worden of zit u in een andere crisissituatie, bijvoorbeeld door problemen in uw relatie, schulden of psychische problemen? Als u nergens terecht kunt biedt de Crisisopvang u tijdelijke woonruimte en begeleiding.
U krijgt een eigen maatschappelijk hulpverlener. Samen stelt u een zorgplan op waarin staat wat u nodig heeft om zo snel mogelijk een goede woonplek te vinden. Daarnaast loopt u waarschijnlijk tegen andere dingen aan. Samen formuleert u de doelen die u stap voor stap wilt bereiken. Bijvoorbeeld het afbetalen van schulden, nieuw contact met de mensen die belangrijk voor u zijn of het vinden van een (betaalde) baan. 

U bepaalt zelf de doelen waar u aan werkt. Uw hulpverlener staat naast u en coacht u bij de volgende stap die u maakt. 

De Crisisopvang in Nijmegen bevindt zich iets buiten het centrum van Nijmegen. In de 18 eenpersoons- en twaalf gezinsappartementen is plaats voor in totaal circa 50 bewoners. Alle kamers zijn gestoffeerd en gemeubileerd. Alleenstaande volwassenen delen de woonkamer, de keuken en het sanitair met andere bewoners. Gezinnen wonen in een eigen appartement met eigen slaapkamer. Voor de kinderen is er een aparte speelkamer.

Er zijn gezamenlijke faciliteiten als een wasmachine, wasdroger en computer en is er een 
draadloze internetaansluiting.

De alleenstaande bewoners koken om de beurt, gezinnen koken in hun appartement voor het eigen gezin.

In de Crisisopvang is dag en nacht begeleiding aanwezig. Gezinnen verblijven er gemiddeld 12 weken. 
 
In de rechterkolom vindt u een folder met meer informatie over Crisisopvang bij IrisZorg.