Crisisopvang jonge moeders Apeldoorn

Adres

Calypsostraat 31
7323 SJ
Apeldoorn

Postadres

Calypsostraat 21
7323 SJ
Apeldoorn

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088 – 606 1600
In Apeldoorn vangt IrisZorg jonge (aanstaande) moeders/vaders op uit de regio Apeldoorn die door een crisissituatie geen dak boven hun hoofd hebben en niet terecht kunnen bij familie of vrienden.
Je kunt 6 maanden in de Crisisopvang blijven. In die periode leer je wat er komt kijken bij zelfstandig wonen. Hoe deel je je dag in als je alles zelf moet doen: je kindje verzorgen, schoonmaken, boodschappen, koken, werk of studie en je financiën? In de crisisopvang sta je grotendeels op eigen benen; de begeleiding is met name in de middag en avond aanwezig voor ondersteuning. Wel is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig waar je in het geval van nood een beroep op kunt doen. 

Bij de Crisisopvang krijg je ondersteuning van vaste begeleiders. Zij helpen je met heel praktische dingen, om daarna zelfstandig(er) verder te kunnen. Samen met je begeleider(s) stel je een actieplan op. Daarin staat precies wat je gaat doen en wat je nodig hebt om (weer) zelfstandig te wonen. IrisZorg vindt het belangrijk dat jij zelf de baas blijft over je leven. Je kiest je doelen dus zelf en werkt daar stap voor stap naartoe. De hulp van je begeleider(s) heb je steeds minder nodig.

Als je op dit moment geen andere (veilige) woonruimte hebt, kom je in aanmerking voor de Crisisopvang. Je kunt je rechtstreeks aanmelden via IrisZorg. Ook kun je contact zoeken met een sociaal wijkteam.