Begeleiding thuis in Nijmegen

Adres

Tarweweg 20
6534 AM
Nijmegen

Postadres

Tarweweg 20
6534 AM
Nijmegen

Telefoon en e-mail

Telefoon: 
088-606 1600
Ambulante hulpverlening
Loopt uw leven niet zoals u wenst door problemen op het gebied van financiën, relaties, opvoeding of het ontbreken van een goed dagritme? Vooral een combinatie van problemen maakt het lastig om op eigen kracht oplossingen te vinden. Het team Ambulante hulpverlening biedt hulp en begeleiding aan mensen thuis in de regio Nijmegen. Sommige mensen wonen in een eigen woning, sommige mensen wonen in een woning die op naam van IrisZorg staat.
Begeleiding Thuis is erop gericht om huisuitzettingen te voorkomen en om mensen begeleiding te geven, zodat ze weer zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen.  Samen met uw vaste maatschappelijk hulpverlener bekijkt u welke hulp nodig is om zelfstandig te (blijven) wonen en u stelt samen een zorgplan op met de doelen en wensen die u wilt bereiken. U houdt daarbij de regie.

Als u er zelf niet uitkomt, vraagt u uw hulpverlener om advies. Daarna zet u de volgende stap. Hoe vaker en hoe beter dat lukt, hoe meer zelfvertrouwen u krijgt. Zo bouwt u aan uw eigen toekomst.

In Nijmegen zijn er speciale trajecten voor: 
  • Jonge moeders tussen 18 en 23 jaar.
  • Mensen die (bijna) klaar zijn voor een eigen huis, maar nog geen woonruimte gevonden hebben.
  • Mensen die in een groepswoning leren hoe ze zelfstandig kunnen wonen en leven.
  • Mensen die geen woning kunnen krijgen, omdat ze zich in het verleden niet gehouden hebben aan de regels van de woningbouwverenigingen.
  • Mensen met een verslavingsverleden en mensen die uit detentie komen.

De begeleiding wordt betaald vanuit de WMO. Uw gemeente bepaalt of u deze begeleiding nodig heeft. 

In de rechterkolom vindt u een folder met meer informatie over Begeleiding Thuis.