Lelystad

IrisZorg heeft begin juni 2014 haar bestaande lokale zorgactiviteiten gezamenlijk ondergebracht op één locatie in Lelystad: het voormalig gebouw van de Grontmij aan de Gondel 36-1. Het gaat om Crisisopvang, Beschermd Wonen en Begeleid Wonen.
Nieuwsgierig hoe het pand er van binnen uit ziet? Bekijk dan hieronder een rondleiding door het pand, gemaakt door de Filmschool van IrisZorg.

De bewoners

In het pand zijn 45 appartementen beschikbaar:
  • 24 voor Beschermd Wonen 
  • 12 voor Begeleid Wonen
  • 9 voor Crisisopvang

De bewoners van de woonzorgvoorziening zijn tijdelijk niet in staat om zelfstandig te wonen. Zij hebben begeleiding nodig op gebieden als wonen, werken, financiën en relaties. Bij een aantal bewoners binnen Beschermd Wonen is sprake van een verslaving aan alcohol, drugs, gokken of gamen. Zij worden hiervoor behandeld en zitten in de laatste fase van hun behandeling.
Elke bewoner heeft een persoonlijk begeleider. Gezamenlijk wordt een zorgplan opgesteld met afspraken en haalbare doelen.
In het pand zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week medewerkers van IrisZorg aanwezig.

1 pand 

IrisZorg biedt opvang aan kwetsbare mensen in Lelystad. Het gaat daarbij om volwassenen en gezinnen die tijdelijke begeleiding nodig hebben bij wonen. Voorheen konden deze mensen terecht bij de Crisisopvang, Beschermd Wonen en Begeleid Wonen aan de Malzwin, Kamp en Griend. Vanwege optimale zorgverlening, kwaliteit van huisvesting (die voldoet aan de wettelijke vereisten) en kostenbesparing is het efficiënt de voorzieningen op één locatie onder te brengen: Gondel 36-1.