Het verhaal van Purdy

“Een stabiele basis voor mijn zoontje.” Purdy (32) vertelt over haar verblijf in de Crisisopvang.
Een aantal verhuisdozen staat al klaar. “Over een week krijg ik mijn eigen huis en dan ga ik samen met mijn zoontje van drie een nieuw leven beginnen. Dan kan ook de hond weer bij ons wonen.” Momenteel verblijft Purdy met haar zoontje in de Crisisopvang, de hond is bij haar ex-vriend. “Ik ben blij dat ik goed contact met hem heb, hij is immers de vader van mijn kind. Maar samenwonen ging echt niet meer. We hadden veel ruzie en ik was constant bezig om zijn problemen op te lossen. Ik los liever mijn eigen problemen op. En dat is wat ik bij de Crisisopvang heb geleerd.

Samen met mijn persoonlijk begeleider ben ik rond de tafel gaan zitten en hebben we een actieplan gemaakt met de dingen die ik wilde en moest aanpakken. Ik heb bijna alles zelf gedaan, maar als ik ergens niet uitkwam, heb ik om hulp gevraagd. Sommige dingen waren wel lastig. Formulieren zijn soms erg ingewikkeld en ik vond het moeilijk om naar de rechtbank te gaan voor het bewindvoerderschap. Maar hoe meer je zelf doet, hoe zekerder je wordt.

Als alleenstaande moeder is het hard werken, maar ik wil mijn zoontje een stabiele basis geven. Als hij straks naar school gaat, wil ik meer gaan werken. Ik werk nu drie dagen en volg ook nog een opleiding.

Als je in de Crisisopvang zit, hoef je je niet te schamen. Bovendien hoe meer je deelt, hoe vaker je hulp krijgt. Soms komt die hulp uit onverwachte hoek. Ik heb mijn collega’s over mijn situatie in de Crisisopvang verteld. Toen ik ze vertelde dat ik weer een eigen huis kreeg, bood een collega spontaan aan om me te helpen bij de verhuizing.”

Reacties

Fenna
 

Hoi,

Ik zit momenteel in een moeilijke situatie er is echt heel veel stress met mijn vriend/ex ik heb twee kinderen en er is er een op komst ik sta al vanaf maart ingeschreven bij een woningcorporatie dit schiet zo niet op en ik denk als ik langer bij hem blijf dat het probleem dadelijk uit de hand loopt liever ga ik er even met de kinderen tussen uit en is de relatie gewoon klaar maar goed ik weet niet hoe ik dit aanpak.

IrisZorg
 

Beste Fenna, dat klinkt inderdaad als een moeilijke situatie. Neem even telefonisch contact met ons op zodat wij kunnen kijken of wij wat voor jou kunnen betekenen. Je kunt ons het beste bereiken op telefoonnummer 088 - 606 1600.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.