Het verhaal van Peter...

“Ik was zwaar alcoholist, verwaarloosde alles en iedereen, en raakte als klap op de vuurpijl ook mijn huis kwijt.” Aan het woord is Peter (55 jaar). Sinds 2007 wordt hij begeleid door IrisZorg. Eerst in een voorziening voor Beschermd Wonen aan de Polstraat in Deventer (voorheen Sociaal Pension). Tegenwoordig woont Peter weer zelfstandig, maar krijgt hij nog wel woonbegeleiding van IrisZorg.
Na mijn scheiding dronk ik steeds meer, daardoor verloor ik mijn werk als onderhoudsmonteur en had veel schulden. Ik was in die tijd eigenlijk een hele nare man, en veroorzaakte ook overlast voor mijn buren. Toen ik bijna aan de afgrond zat, werd ik letterlijk uit huis werd gehaald door de hulpdiensten. Gelukkig maar, want zo kon het niet verder.

In die beginperiode bij IrisZorg bleef ik vervelend, en heb veel op mijn donder gehad. Zelfs zo erg dat ze me er bijna uitgooiden. Het omslagpunt kwam toen mijn vader overleed, en ik me realiseerde dat ik zelf graag opa wilde worden. Ik vroeg aan mijn begeleider Rob of hij me daarbij wilde helpen.

’s Avonds mochten we altijd twee biertjes, maar die kreeg ik vanaf toen niet meer. Ik zette in eerste instantie gelijk weer mijn grote bek op natuurlijk, maar ze hielden vol, en ik ook! Langzaamaan ging het beter met me, en kreeg ik ruimte om weer aan een zinvolle dagbesteding te denken. Vanuit mijn oude werk ben ik erg handig, dus ik werd soms gevraagd om te helpen bij kleine klussen. Dat ging zo goed dat ik nu zelfs een vrijwilligerscontract heb als huismeester bij IrisZorg. En ook al woon ik er niet meer, ik help nu wel bij lekkende kranen, een stop vervangen van een wastafel, lampen vervangen, de bestellingen van de bewoners, enz. Ik vind het super dat ik op deze manier iets terug kan doen voor de mensen die me helpen - ook van andere organisaties - en tegelijkertijd aan de huidige bewoners kan laten zien: Hé, je zit misschien in de shit, maar met hulp kun je daar ook weer uit komen. Kijk maar naar mij!

Ik ben heel blij met hoe het nu gaat. In juni ben ik al 6 jaar van de drank af, heb het naar mijn zin als huismeester, en heb goed contact met mijn familie. Nu nog een paar kleinkinderen, haha!”

 

Reacties

Tom
 

Mooi Peter ,ga zo door

jose te woerd
 

Peter, ik hoop dat je een inspirerend voorbeeld bent voor vele anderen.
Fijn dat je op deze manier ook weer een werkzaam proces ervaart en dat er zelfs een moment komt dat je een mooie baan kunt vinden.
Volgens mij kun je een zeer leuke opa zijn, maar ja die kleinkinderen, hopelijk komen die alsnog.

Astrid
 

Wat een supermooi persoonlijk verhaal. Ik denk dat je een prachtig voorbeeld bent voor mensen en laat zien dat je ondanks alle shit weer uit een diep dal kan klimmen. Ik wens je alle goeds!!

Jaco
 

Boeiend verhaal Peter. Het verhaal hoe diep je kan zinken maar ook hoe je weer opgekrabbeld bent en je weg heb gevonden. Ik mag jou van dichtbij als een fijne collega meemaken. Jij hebt je weg gevonden en bent een inspiratie voor anderen. Petje af...tot snel

k.stelder
 

Hallo Peter,

Ik heb je verhaal gelezen samen met Hans Kerkdijk die wellicht nog ken daar hij ook samen met jou daar heeft gewoond, de hartelijke groetjes van hem.

Maar geweldig dat het zo goed met je gaat daar kun je trots op zijn ook zeker na alle toestanden met o.a. je voet waar je toch erg lang mee hebt lopen te klooien, is dat nu o.k. ??
Peter de ook van mij de hartelijke groeten en ga vooral zo door, ik ga je nog zien.

M.v.g. Klaas

HENNIE
 

GA ZO DOOR NU KUN JE ELKE DAG IN DE SPIEGEL KIJKEN EN ZEGGEN PETER IK BEN TROTS OP JE EN ZEGGEN ALS IK KAN VERANDEREN EN JIJ KAN VERANDEREN DAN KAN IEDEREEN VERANDEREN

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.