Het verhaal van Matthijs

Als puber combineerde Matthijs (33) de havo met ijshockey. Hij haalde Jong Oranje, werd twee keer landskampioen en zat in de selectie voor het EK. De sport kostte hem veel tijd, school leed daaronder. Matthijs besloot van school te gaan en te gaan werken.
"Vanaf toen gleed ik langzaam af. Uiteindelijk sliep de ‘slimme, sportieve jongen’ bij temperaturen ver onder nul letterlijk op straat. Is dat de bodem van de put? Ik denk het wel.
Via de Nachtopvang kwam ik terecht bij Budgetbeheer Nijmegen. Zij helpen me met mijn administratie en die hulp zal ik altijd nodig blijven hebben. De financiële papierwinkel geeft mij ongelooflijk veel stress. Als ik niet snap waarom ik iets moet betalen, betaal ik niet. Daar komt vroeg of laat gedoe van en dat legt een enorme druk op me.

Ik heb iemand nodig die me in gewone taal uitlegt wat er betaald moet worden, en waarom. Iemand ook die recht voor zijn raap is: ‘Matthijs, geld kun je maar één keer uitgeven, dus je moet kiezen.’ En diezelfde persoon regelt dat dan samen met mij. Dan weet ik dat het goed is.

Mijn leven heb ik weer op poten: een baan, een huis, bijna schuldenvrij en ik ijshockey weer! Dit gebeurt me niet nog een keer, dus als de hulp van IrisZorg ophoudt, zoek ik een goede vervanger."

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.