Het verhaal van Luuk

Luuk (43), was verslaafd aan alcohol. Hij deelt zijn verhaal over de verslavingsbehandeling die hij heeft gevolgd.
“In het begin had ik helemaal niet in de gaten dat ik een alcoholprobleem had. Ik kreeg steeds vaker ruzie met mijn vrouw en dochter omdat ik nergens meer zin in had, behalve om bier te drinken. Ik dronk er zo’n vijftien per dag. Toen mijn werkgever me op het matje riep over mijn functioneren, realiseerde ik me dat mijn drankgebruik te ver ging en ben ik naar de huisarts gegaan. Hij heeft me doorverwezen naar IrisZorg.

Ik vond het eerlijk gezegd lastig om die stap te maken. Tijdens het eerste gesprek met mijn behandelaar Miranda liet ze me nadenken over de vraag of ik echt gemotiveerd was om iets aan mijn drankgebruik te doen. Behoorlijk confronterend, maar het hielp me bij de beslissing om er echt iets aan te doen.

Er volgde een intensief traject. Soms had ik wel drie afspraken per week. Het ging met vallen en opstaan. Het lukte me niet meteen om mijn biertjes te laten staan en daar voelde ik me dan weer schuldig over.
Ik hoefde gelukkig niet opgenomen te worden, maar leerde dingen die ik gelijk thuis kon toepassen. Ook mijn vrouw en dochter werden betrokken bij de behandeling. Dat betekende dat ik mijn dochter moest laten zien dat ik helemaal niet die sterke vader was die ik wilde zijn. Tijdens de behandeling kwam ik er achter dat ik vooral dronk omdat ik heel onzeker ben in mijn werk. Met Miranda heb ik het gesprek geoefend dat ik moest voeren met mijn leidinggevende. Daardoor was ik sterk genoeg om dit gesprek aan te gaan.
De behandeling duurde drie maanden. Het gaat nu een half jaar goed met me."

Reacties

herman
 

Erg goed van je Luuk, doe erzelf nu ruim 2 jaar niet meer aankomen. En begin nu pas te merken wat ik er mee aan het winnen ben. Maar blijf waakzaam voor jezelf alcohol is een monster dat je ieder moment weer in je billen kan bijten

Nina
 

Heel goed gezegd 'herman'!

ItMy
 

Dat vind ik wel erg knap van je dat je het gelukt is ! En meer hoe ik niet te zeggen dat heeft 'Herman' al gedaan !

Sander
 

Ik ben zelf van mn 13e tot mn 22e ACTIEF verslaaf geweest aan alcohol en drugs, nu 5,5 jaar clean!
Maar de verslaving blijft, VERSLAVING GAAT NÓÓIT MEER OVER!!!!

Een vriend van mij heeft dubbel diagnose en is bezig met een opname voor deze kliniek.
Ik wilde bovenstaande daarom Posten!

Linda
 

Knap van je Luuk, ik kom oorspronkelijk niet hier vandaan maar uit het westen van het land.
Toch ben ik in Tiel beland .
Ik ben nu 6 jaar psychisch ziek. Ik heb borderline persoonlijkheidsstoornis mannelijke trekjes .
Mijn dochter is ook al 6 jaar bij me weg, zo is alles begonnen. Ik begon met het drinken van drankjes met zoveel mogelijk alcohol erin om mijn pijn en verdriet te vergeten. Ik schaam me erg en ben zelfs zover dat ik spijt heb dat ik mijn kindje op de wereld heb laten komen.
Vrijdag ga ik met de huisarts praten of zij mij naar Iriszorg kan sturen anders is er geen toekomst.
Je hebt het zelf meegemaakt, drinken, het houdt nooit op tot je toto bent.
Ik wil dit niet meer er moet wat gebeuren.
Luuk hou vol je kan trots op je zelf zijn, dat wil ik ook weer kunnen zijn op een dag.

Anoniem
 

Hey,

goed dat je nu aan de weg aan het timmeren bent. Zelf ben ik door de dok gewezen naar iriszorg. Eenmaal de stap gezet werd ik keihard aan de telefoon geconfronteerd op het feit dat mijn zorgverzekeraar (iak) per jaar maar een aantal mensen mag aannemen. Aan het eind van 2015 werd ik telefonisch benaderd met de vraag of ik wilde terugbellen omdat er een plek vrij zou zijn. ik haakte af. ik was inmiddels al een aantal weken niet aan het drinken. Ik dacht ik kan dit zelf wel. Eind 2015 wanneer de gezelligheid begon kwam voor mij een enorme depressie. Het was gezellig hoor, vrienden familie kerst en oud en nieuw maar elke slok die ik nam besefte ik dat ik niet goed bezig was. Waarom niet? na de bloedtest bleek dat mn lever al twee keer zo groot was en .. pardon ik ben 28.

Ik wil geholpen worden met mijn drankverslaving. Ik zie dat ik verslaafd ben. ik rij elke zondagavond in mijn auto rustig over het dijkje naar de supermarkt die open is. Ik haal daar een aantal blikken bier en drink er eentje op de terugweg en de rest thuis. Als die opzijn ga ik opzoek in huis naar meer. Ik weet niet wat ik moet doen want ik ben zelfstandig ondernemer. Er is geen vangnet dus ook geen financiering of laatsten een uitkering of bah daar wil ik niet aan denken. Ik ben ondernemer en dus goed voor de maatschappij!

of?

ik voel me beroerd, ik ben bang en ik wil me niet ondergewaardeerd voelen tegenover mensen die het wel gemaakt hebben. Iedereen heeft een huisje, kinderen, en tja een goede auto. Vraag me altijd af of ze gelukkig zijn.

Ik ben een bierman, drink altijd bier maar als dat op is weet ik van geen ophouden. zelfs een whiskey gaat er aan. Terwijl ik tegen sterke drank ben. Ik snap het niet meer.

ik kom tot rust als ik drink, zet muziek op. (koptelefoon) en bekijk al mn oude fotos. moet vaak huilen terwijl ik in de echte wereld heel groot en stoer ben. Waarom ik dit schijf weet ik ook niet, alleen wil je het allerbeste wensen. Misschien geeft dit wel een signaal aan onze zorg dat als je dok je doorstuurt je ook word aangenomen... Ik kreeg sorry er ik geen plaats...

Dank

Anoniem

IrisZorg
 

Beste anoniem,

Ik denk dat er sprake is van een misverstand. Als IrisZorg kunnen we niet bepalen of iemand wordt 'aangenomen' of niet. De zorg die wij bieden wordt vergoed door de zorgverzekeraars, in uw geval IAK. Wel moeten wij jaarlijks met alle zorgverzekeraars overleggen over de contracten voor het nieuwe jaar. Misschien dat daar de verwarring door ontstaan is??

Uiteraard hebben wij ook plaats voor u! U bent bij IrisZorg aan het goede adres, omdat we altijd kijken naar uw persoonlijke situatie en naar de vraag waarom u alcohol drinkt. Als u bij IrisZorg in behandeling komt, werkt u in uw geval waarschijnlijk ook aan uw gevoel van ondergewaardeerd zijn en uw gevoel van onvrede. U bent welkom. Bel 088-606 1600 of mail naar info@iriszorg.nl

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.