Het verhaal van Kristel

De rekeningen bleven zich opstapelen. Totdat de deurwaarder op de stoep stond en Kristel en haar zoontje van twee jaar op straat stonden.
“Eigenlijk had ik het prima voor elkaar. Ik had een leuke man gevonden, een baan en ik raakte zwanger. Maar na de geboorte van mijn zoontje ging het mis. Mijn vriend ging er vandoor en alsof dat nog niet genoeg was raakte ik plotseling mijn baan kwijt. Uiteraard had ik wel wat gespaard, maar met zo’n kleintje gaat dat er snel doorheen.
 
In deze tijden is het erg moeilijk om een nieuwe baan te vinden, zeker als je in je eentje voor een kind zorgt. Een nieuwe baan vinden lukte me dus niet. De rekeningen bleven zich maar opstapelen. Ook bleek dat mijn vriend al enkele maanden de huur niet meer had betaald. Op een gegeven moment zat ik zo diep in de schulden dat we geen kant meer op konden en op straat belandden.
 
Gelukkig kon ik toen samen met mijn zoontje terecht bij de Crisisopvang van IrisZorg. Hier kreeg ik hele praktische hulp. Bijvoorbeeld bij het inschrijven voor een huurwoning en het aanvragen van een uitkering. Maar ik kreeg ook hulp bij de opvoeding van mijn zoontje. Na drie maanden werd het tijd voor mij om de Crisisopvang te verlaten. Omdat ik nog niet alles op een rijtje had en nog wel begeleiding bij wonen kon gebruiken, ben ik doorgestroomd naar een een huis van IrisZorg met begeleiding.  
 
Vanuit hier word ik nu nog geholpen bij het op orde brengen van mijn financiën en krijg ik ondersteuning bij de opvoeding van mijn zoontje. Hier kan ik in een veilige omgeving leren hoe ik de zorg voor mijn zoontje in mijn eentje kan bolwerken. Ook neem ik binnenkort, met hulp van IrisZorg, weer contact op met mijn ouders. Die heb ik sinds ik zwanger raakte niet meer gesproken omdat ze het niet eens waren met mijn keuze. Ik hoop dat ik de band met mijn ouders weer kan herstellen. En dat ik me over een paar maanden weer zelfstandig genoeg voel om weer op mezelf te wonen.”

Reacties

maria davila
 

IK DANK IRISZORG NUNSPEET. IK STOND ALLEEN MET 2 KINDEREN OP STRAAT. VIA POLITIE BIJ IRISZORG GEKOMEN. VEEL AANDACHT. DE MENSEN WERKEN HEEL GOED EN SNEL OM TE HELPEN BIJ OPLOSSINGEN VAN MIJN PROBLEMEN. DANK DANK VOOR ALTIJD IN MIJN HART

otto
 

hoi met otto ik zit ook met een drank probeem wat kan ik doen gr otto

IrisZorg
 

Beste Otto, Neem contact met ons op, dan kunnen we je informatie en advies geven of misschien zelfs meteen aanmelden voor een behandeling. Soms zijn enkele gesprekken al voldoende om je leven weer op de rit te krijgen. Bel ons op nummer 088-606 1600 of mail naar info@iriszorg.nl

anoniem
 

Hallo ik ben een jonge moeder van 24 met 2 prachtige kindjes van 5 en 2 jaar nu wil ik graag weg bij hem maar durf de stap niet te nemen ivm andere woonplek toen kwam ik bij jullie terecht en mijn vraag is kan ik bij jullie komen als ik de stap toch neem?

Liefs anoniem

IrisZorg
 

Beste jonge moeder. Neem even telefonisch contact met ons op, dan kunt met onze medewerker bespreken wat mogelijkheden zijn, binnen of buiten IrisZorg. Ons telefoonnummer is 088-606 1600.
Succes!

Wil
 

Hallo,door een relatiebreuk woon ik nu tijdelijk bij een vriendin in een andere woonplaats waar ik 20 dec officieel weg moet en dan op straat kom te staan. Nu is het zo dat ik in deze gemeente weinig tot geen hulp krijg omdat ik hier niet ingeschreven sta maar nog bij mijn expartner. ik val dus tussen het wal in het schip. Ik moet aanvullende bijstand aanvragen en op zoek naar woonruimte. Wat is jullie advies? Ik loop hier vast Ik weet niet meer wat ik moet doen help mij alsjeblieft!

IrisZorg
 

Beste Wil, 
Het is een beetje lastig om op jouw vraag zo antwoord te geven. Je kunt het beste even telefonisch contact met ons opnemen. Dan luisteren we naar jouw verhaal en kijken we of er mogelijkheden zijn. Bel ons op telefoonnummer 088-6061600.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.