Het verhaal van Johannes

Johannes verblijft nu 3,5 jaar bij IrisZorg en vertelt over zijn ervaringen met Krachtwerk.
“Voor de invoering van Krachtwerk leek alles wel strenger. Als je je niet aan de afspraken hield, dan had je een probleem. Ik liet me alles ook lekker aanleunen en wachtte af tot de begeleiding van IrisZorg vertelde wat er moest gebeuren. Nu krijg ik veel meer ruimte en moet ik zelf initiatieven nemen. 

Samen met mijn begeleider heb ik een krachteninventarisatie gemaakt waarbij de nadruk ligt op de dingen die ik wel kan. In mijn actieplan staan de doelen die ik wil bereiken. Van elk doel maak ik een plan met de stappen die ik moet zetten. Als je kijkt naar het vinden van een eigen woning, dan heb ik de volgende stappen moeten zetten: nadenken over het soort huis dat ik wil, wat mag het maximaal kosten, hoe moet ik me inschrijven, welke formulieren heb ik nodig, enzovoort. Zodra ik een stap gemaakt heb, streep ik die weg en ga ik werken aan de volgende stap. Het werken met lijstjes werkt voor mij erg goed. Ik kan goed terugkijken naar wat ik al bereikt heb.

Het contact met mijn begeleider is ook veranderd. Het is nu veel gelijkwaardiger. Eerder nam zij veel van me over. Nu vraag ik haar advies als ik dat nodig vind. We praten ook veel dieper op de dingen door. Hier heb ik geleerd om zelfstandig te zijn. Mijn zaken heb ik nu op orde. Over een aantal weken verhuis ik naar mijn eigen woning. Daar kijk ik naar uit, maar ik vind het ook heel spannend. Een huis helemaal voor mezelf! Ik ben druk bezig om werk te vinden, maar dat gaat zeker lukken. En het eerste jaar hou ik nog wekelijkse begeleiding van IrisZorg.”

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.