Het verhaal van Brian

“Ik moet een uitlaatklep hebben.” Brian (23), maakt gebruik van een netwerkmakelaar van het project Nieuwe Buren.
Brian is 23 jaar en heeft al een reputatie als het gaat om criminele activiteiten. Hij wilde het ‘leventje’ achter zich laten en een nieuwe start maken. Daarom kwam hij naar Apeldoorn. Wander Postma, netwerkmakelaar bij IrisZorg, helpt Brian vanuit het project Nieuwe Buren om een sociaal netwerk in de voor hem onbekende stad op te bouwen.  

“Gisteren heb ik voor het eerst gewerkt in het buurthuis. Die oudjes zaten me meteen in de maling te nemen, toen ik vroeg of ze koffie wilden. ‘Doe mij maar Irish Coffee’, riep er één. Toen ik met de koffie kwam, zei hij ‘Waar is de Irish nou?’. ‘In Ierland!’, zei ik terug. Iedereen lachen.”
Brian doet één keer in de week vrijwilligerswerk in het buurthuis voor ouderen. “Ik volg sinds afgelopen jaar een ‘hospitality’-opleiding tot servicemedewerker niveau twee. Daarnaast werk ik bij McDonalds. Dat bevalt goed.”
Ook doet Brian weer aan sport. Kickboksen, zijn oude hobby. “Ik moet een uitlaatklep hebben.” Wander en hij zijn samen gegaan. “Ik was kapot! Ik had twee jaar niks gedaan!”, roept Brian uit.

Brian kwam vorig jaar met IrisZorg in contact. Meteen maakten ze concrete afspraken over de vrijetijdsbesteding die Brian wilde doen. Wander: “Hoe sneller je knopen doorhakt, hoe meer profijt je ervan hebt. Zo kom je in een positieve flow en kom je vanzelf de goede mensen tegen.”
“De bal ligt nu bij Brian. Al houdt hij er maar één vriend aan over, dan is het al goed.” Brian heeft veel aan de begeleiding gehad. “Ik zou zelf niet gezien hebben wat ik moest doen. Ik moet bezig blijven, anders doe ik domme dingen. Ik ga zeker door!”

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.