Het verhaal van Bart

"Drie weken zat ik vast voor rijden onder invloed. Die periode heeft mijn ogen geopend: ik besloot te stoppen met drinken. Ik heb hulp gezocht bij IrisZorg. Voor de klinische behandeling, een opname om te ontgiften, bestond een wachtlijst, maar via de Polikliniek kon ik wel meteen aan de slag met mijn voornemen om de drank voortaan te laten staan.

Stoppen met een verslaving gaat over veel meer dan het gebruik van dat middel. Door de alcohol lag mijn hele leven overhoop. Of misschien was het andersom: dat mijn leven niet lekker liep en ik daardoor dronk. IrisZorg kijkt daar heel zorgvuldig naar en helpt jou om hetzelfde te doen. Heel praktisch: “Jongen, maak je post open, want anders kom je in de problemen.” Ik heb ook geleerd om ‘nee’ te zeggen en mijn grenzen aan te geven. 
 
Na de opname kwam ik terecht bij Begeleid Wonen en volgde ik drie dagen per week dagbehandeling. In die periode werkte ik samen met mijn behandelaar opnieuw volgens een duidelijk plan van aanpak aan de dingen die ik wilde verbeteren. Ik verwerkte mijn scheiding en ben hovenierswerk gaan doen om weer wat om handen te hebben. Geweldig werk!. We werken met maximaal acht mensen en één begeleider, Bas. Hij laat mensen in hun waarde, vraagt hen wat zij ergens van vinden, hoe zij iets zouden aanpakken. Dat is prettig. Dit werk past ook gewoon bij me. Ik ben graag onder de mensen en buitenwerk is geweldig. Dit had ik jaren eerder moeten doen.
 
Uiteindelijk kostte ‘stoppen’ me minder moeite dan ik had gedacht. Juist omdat ik elke dag druk bezig ben met iets wat ik leuk vind. Maar eerlijk is eerlijk: ook met een zinvolle dagbesteding is het hard werken om de drank aan de kant te zetten. Ik ben trots op wat ik heb bereikt: heerlijk werk en binnenkort een eigen flat."

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.