Het verhaal van Arie

Arie kreeg jaren geleden een deeltijdbehandeling in de kliniek in Arnhem om van zijn alcoholverslaving af te komen. Die behandeling wierp zijn vruchten af, maar Arie verbaasde zich wel over de minimale nazorg die hij destijds kreeg. Dat kon beter georganiseerd worden, vond hij. Dit, opgeteld bij het feit dat hij in zijn werk met medezeggenschap en taken in de OR te maken had, deed hem besluiten om zich als ex-cliënt in te zetten voor anderen.
"Ik was klaar met mijn behandeling en vond dat ik iets terug kon doen. Bovendien vond ik het leuk. Ik heb altijd diverse vrijwilligerstaken gehad, ben een echt verenigingsmens. Ik deed dit werk vanuit sociale betrokkenheid, ik wil graag iets voor anderen betekenen. Daarom besloot ik lid te worden van de Clusterraad."

"Cliënten geven feedback. Een organisatie die daar ogen en oren voor sluit, vervreemdt van zijn cliënten. Gevolg daarvan is dat cliënten de kont tegen de krib gooien. Participatie is belangrijk, zelfs het idee dat er naar je geluisterd wordt helpt al.”

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.