Het verhaal van Anton

Anton (47) woont sinds zes maanden bij IrisZorg. Anton heeft eerder behandeling gehad voor zijn alcoholverslaving.
"Ik heb mijn hele leven in de horeca gewerkt. Na afloop van mijn dienst nam ik meestal nog even een afzakkertje. Dat werd een probleem toen ik ook vóór mijn werk een borrel begon te nemen, om de dag door te komen. Thuis heb ik mijn verslaving lang verborgen kunnen houden, maar uiteindelijk loopt zoiets natuurlijk spaak; mijn alcoholgebruik zorgde voor relatieproblemen en tien jaar geleden zijn we gescheiden. Ik kwam op een kamer terecht, waar ik met drank volledig mijn gang kon gaan. Er was niemand meer die me tegenhield. Alcohol is een dure hobby, waar niet tegenaan te werken viel. Bovendien: ik maakte de post niet meer open, dus al had ik geld gehad, ik betaalde niets. Zo kom je al snel in financiële problemen. Daarnaast raakte ik ook nog eens het contact met mijn kinderen kwijt. In die eenzame periode verloor ik de zin om te leven en zocht ik contact met IrisZorg.

Geen hopeloze alcoholist, maar een man met een oplosbaar probleem

Mijn behandelaar keek heel goed naar de mens die voor hem zat. Ik voelde me geen hopeloze alcoholist, maar een man met een oplosbaar probleem. De eerste stap was een tijdelijke opname in een ontwenningskliniek om af te kicken van de drank. Ik kreeg ook medicijnen waardoor ik ziek werd van alcohol. Maar minstens zo belangrijk was dat er een depressie werd vastgesteld. Die psychische toestand is geen excuus, maar wel een verklaring voor overmatig drankgebruik.En leidde tot een kettingreactie. Mijn baan was ik kwijt, iedere structuur in mijn dag ontbrak, ik had grote financiële problemen en was bang terug te vallen in alcoholgebruik. Ik kwam tot de conclusie dat ik voorlopig niet op mezelf kon wonen.

De extra bescherming die ik nodig heb, krijg ik bij IrisZorg. Inmiddels sta ik al acht maanden droog. IrisZorg helpt me omgaan met craving. Dat zijn de momenten waarop de trek in alcohol de kop opsteekt. Met mijn begeleider van IrisZorg praat ik over mijn gevoelens en emoties. Door mijn problemen te bespreken en samen te zoeken naar een oplossing voel ik minder stress. Daarnaast ben ik, samen met mijn begeleider, naar de schuldhulpverlening gegaan en hebben we alle papieren uitgezocht. Als er nu post binnenkomt van een schuldeiser, openen we die samen en sturen we deze door naar mijn schuldhulpverlener. Om weer structuur in mijn leven te krijgen, heb ik vrijwilligerswerk gezocht binnen de groenvoorziening. Daar werk ik nu vier dagen in de week.
 
Hoe ik mijn toekomst zie? Ik zou graag weer contact willen met mijn kinderen. Verder hoop ik in de toekomst op huisje, boompje, beestje, maar het liefst niet morgen. Ik wil eerst weer mijn leven op de rit krijgen voordat ik daaraan ga denken. Ik wil eerst meer zelfvertrouwen krijgen, mijn schulden aflossen en zelfstandig mijn huishouden runnen."

Reacties

Anoniem
 

Hallo Anton,

Ik word morgen opgenomen bij Iris Zorg in Wolfheze. Kan niet in slaap komen, zodoende dat ik nog zo laat schrijf.
Zie er tegen op als een berg, maar ik moet wel, net als jij je verliest veel mensen, en het ergste is dat jou eigen kinderen
niet meer komen. Ik heb het zelfde probleem, dacht, ik kan het zelf wel oplossen, maar helaas, ging dit niet.
Dus ik hoop en bid, dat hier iets uitkomt, wat ik uiteindelijk zelf moet doen.

Gr. Betsie

emma
 

ik las dat iriszorg werk biedt, aan problematisering heb ik niets, wel zou werk en een weekstructuur helpen, iriszorg voorziet daar wel in, ik denk erover om van het ggz over te stappen op dit plan want ik weet niet meer hoe ik uit deze situatie moet komen. Mijn uitkering gaat voor de helft op aan huur, de vaste lasten. Ik houdt niets over. Zwart werk is er niet. Ik heb het idee dat ik hier niet meer uit kom.

IrisZorg
 

Beste Emma, Misschien kan IrisZorg jou wel helpen, maar dat is lastig om zo te beoordelen. Zou je contact met ons willen opnemen? Je kunt ons bellen op 088-606 1600 of stuur een mail met jouw telefoonnummer naar info@iriszorg.nl, dan bellen we jou terug.
Vriendelijke groet van IrisZorg Informatie & Aanmelding

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.